Giv et Praj hjælper med oprydningen af plakater efter valget

 

Hvis man støder på efterladte valgplakater fra folketingsvalget, kan man bruge Giv et Praj-app'en til give kommunen besked.

Giv et Praj kan også bruges til valgplakater

Fredag d. 26. juni ved midnat er der gået otte døgn efter valget, og så skal partiernes og kandidaternes plakater igen være pillet ned fra lygtepæle og træer. Erfaringen siger dog, at der altid bliver efterladt en plakat eller to rundt omkring, men nu er der en nem måde at hjælpe med at få de sidste valgplakater fjernet.

Du kan give kommunen besked om efterladte valgplakater med den landsdækkende gratis app Giv et Praj. Åbn app’en på din smartphone, tag et foto af plakaten, giv det kategorien ”Valgplakater”, og tryk ”Send”. Kommunen modtager automatisk dit praj med koordinater fra telefonens GPS, så de kan lokalisere plakaten.

Kommunen kan så kontakte ophængeren, som typisk får et døgns tid til selv at fjerne valgplakaten. Gør de ikke det, kan kommunen tage plakaten ned for ophængerens regning.

Giv et Praj fra Intergraph er en gratis smartphone-app, som kan hentes i App Store og Google Play. Giv et Praj formidler praj fra borgerne om fx huller i vejen, gadelys og hærværk videre til kommuner, der nu gratis modtager prajene. App’en er landsdækkende og kan derfor bruges i hele Danmark.

Jackie Sandgård og Peter Alsing var i hver deres P4-udsendelse i radioen og fortælle om tiltaget.

Du kan høre Jackie her - indslaget kommer ca. 1:09:00 inde i udsendelsen, lige efter Human League.

Du kan høre Peter her - han er på lige efter Simply Red, også omkring 1:09:00.

Right Hand Column
 
© Copyright 2012 Intergraph Corporation - Printed from www.intergraph.com on 7/22/2017 11:33:25 AM