Lokale nyheder

 

Movia og Dansk Energi vælger Giv et Praj

De to organisationer har valgt hver sin Giv et Praj-løsning til henholdsvis interne registreringer og praj fra borgerne. Læs mere her

17/3/2016

 

Kortdage for begyndere

I november 2015 var vi for første gang af sted på Kortdage som Hexagon Safety & Infrastructure. Læs reportage og se billeder her.

7/12/2015

 

Helt til tops i Vegas

Læs om de danske deltageres oplevelser ved HxGN LIVE 2015 i Las Vegas.

26/06/2015

 

Hjælp valgplakaterne ned med Giv et Praj

Nu kan du sende et praj til kommunen, hvis du støder på efterladte valgplakater. Læs mere her

25/6/2015

 

 

Ny medarbejder til GIS og Ledningsregistrering

Kasper Rügge ny mand i IntergraphKasper Rügge er ny mand i Intergraph - vi skulle helt til Australien for at hente ham! Mød Kasper her

 

4/6/2015

 

 

Intergraph på Kortdage 2014

Det er efterhånden ved at være et stykke tid siden, Kortdage 2014 løb af stablen. Men I skal ikke snydes for Intergraphs beretning fra konferencen!

Hvis du vil vide lidt om, hvordan Kortdage forløber fra et udstillerperspektiv, så læs vores beretning fra Kortdage 2014 - vi tager forbehold for, at beretningen tager udgangspunkt i deltagernes hukommelse ved hjemkomsten samt løse rygter!

9/1/2015

 

Giv et Praj - et eksempel på et Smart City-tiltag

Ministeriet for By. Bolig og Landdistrikter har udgivet en eksempelsamling om Smart City-tiltag i Danmark. Giv et Praj er nævnt som eksempel på, hvordan crowdsourcing via mobil-apps kan være med til at hjælpe kommuner og forsyninger med at vedligeholde og forbedre offentlige områder. Det er vi selvfølgelig glade for og stolte af!

Smart City er et udtryk for det digitalt understøttede samfund, hvor den teknologiske og digitale udvikling er med til at gøre hverdagen i byen nemmere og forbedre fællesskabet.

Eksempelsamlingen kan downloades på Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikters hjemmeside. Giv et Praj dukker op på side 19.

6/1/2015

 

Ses vi på Kortdage? Besøg Intergraph på stand nr. 7!

Fra onsdag til fredag i denne uge løber den årlige Kortdage-konkurrence af stablen i Aalborg Kongres og Kultur Center, og Intergraph vil selvfølgelig være at finde midt i al hurlumhejet! Vi står klar på stand nr. 7 - lige midt imellem LIFA og Leica Geosystems - til at vise en masse spændende ting; blandt andet Giv et Praj med en masse nye funktioner både til borgere og professionelle samt GeoMedia 2015.

Vi har også et par konkurrencer klar til jer med nogle lækre præmier. Så kig forbi, hvis du også skal på Kortdage!

 

18/11/2014

 

Intergraph udgiver ny version af den landsdækkende Giv et Praj

Intergraph har lanceret fjerde version af den populære landsdækkende Giv et Praj-app med forbedret funktionalitet for borgere og kommuner/forsyninger.

Giv et Praj har fået nyt, lækkert look, og det er blevet nemmere at navigere i app’en. Hjulet, som man før brugte til at vælge kategori for prajet, er blevet erstattet af en dynamisk valgliste, der automatisk tilpasser sig de mest brugte kategorier og giver klart overblik for brugeren. Derudover kan brugeren nu gå tilbage og rette i sit praj, inden det indsendes.

Brugeren kan vælge at dele sit praj på Facebook eller Twitter og gøre andre opmærksomme på steder med fx bjørneklo eller huller i vejen – og samtidig vise sit engagement i lokalsamfundet!

Godt nyt for kommuner og forsyninger
På modtagersiden er der også sket store forandringer. Kommuner og forsyninger med guldabonnement får et helt nyt niveau af kontrol med den brugervenlige administratorportal, hvor man kan tilpasse kategorier, tildele opgaver, tilgå statistik og meget mere.

Endelig kan den enkelte kommune eller forsyning styrke sit brand gennem Giv et Praj ved at få sit eget logo vist i app’en, når den bruges i deres område. Borgeren kan bruge Giv et Praj-app’en i hele landet, men indholdsmæssigt kan den tilpasses til den enkelte kommune/forsynings behov.

Læs mere på givetpraj.dk

1/9/2014

 

Global prisnominering til 112-app'en

Danmarks officielle 112-app, som Intergraph har været med til at udvikle for Trygfonden, er blevet nomineret i World Summit Award Mobile, som er et globalt FN-baseret initiativ. Konkurrencen sætter fokus på apps, der gør en forskel for mennesker, så her må en nominering af 112-app’en siges at være på sin plads! Når man ringer 112 fra app’en, sendes ens GPS-koordinater til alarmcentralen, som dermed kan se, nøjagtig hvor udrykningskøretøjerne skal sendes hen. I yderste konsekvens kan det betyde forskellen mellem liv og død.

454 apps er nomineret inden for 8 kategorier i World Summit Award Mobile, og der vil være fem vindere i hver kategori. De i alt 40 vindere udvælges af en jury og vil blive offentliggjort i løbet af september 2014. 112-app’en er blevet nomineret af Kulturministeriet i kategorien for Miljø og Sundhed.

Læs mere om WSA-Mobile på http://www.wsa-mobile.org

Læs mere om 112-app’en på www.112app.dk

11/8/2014

 

 

Kortdage 2013

Den årlige GIS-konference Kortdage er netop overstået, og Intergraph var selvfølgelig med.

Blandt de nyheder, vi havde valgt at tage med, var GeoMedia 2014, som består af samlede GIS-løsninger med funktionalitet til brugere på forskellige niveauer. GeoMedia 2014 byder også på ny funktionalitet som avanceret datamodellering og –tracing.

Vi demonstrerede de seneste versioner af vores mobile produkter, G!v et Praj /G!v et Praj Professional og Mobile MapWorks, som nu er blevet inkluderet i Intergraphs globale produktportefølje, så resten af verden også kan få glæde af løsningerne.

På forsyningssiden medbragte vi vores seneste version af ForsyningsPortalen 3.0 samt G/Technology WebServices. Med ForsyningsPortalen kan man fra en vilkårlig browser / device (PC, tablet eller smartphone) tilgå og opdatere udvalgte ledningsinfomationer direkte i databasen (f.eks. DANDAS eller DANVAND). Vi viste også, hvordan Mobile MapWorks anvendes til dataopsamling i forsyningssektoren og til inspektion af ledningsnettet, hvis man er offline.

Endelig holdt Jackie Sandgård, Direktør for GIS & Ledningsregistrering i Intergraph, et inspirerende oplæg om at slippe sine data fri på Kortdages Ignite-session. Ignite er en præsentationsform, hvor oplægsholderen får præcis 5 minutter og 20 automatisk skiftende slides til at levere et fængende budskab. Du kan se Jackies oplæg lige her

6/11/2013

 

 

Intergraphs internationale blog

Vidste du, at Intergraph SG&I har en international blog, Intergraph CONNECT, hvor du kan læse om nyheder fra hele verden og få tips & tricks direkte fra Intergraphs egne eksperter? I øjeblikket kan du fx læse om, hvordan 112-app'en sandsynligvis har været med til at redde liv i Danmark blot 2 uger efter, den blev lanceret!

Gå til Intergraph CONNECT

14/5/2013

 

Hurtigere hjælp med ny 112-app

Hvis man har brug for hjælp og ikke ved, hvor man er, så har redningskøretøjerne sværere ved at finde frem. Det kan koste menneskeliv. Det skal en ny gratis 112-app til smartphonen være med til at forhindre.

I nødstilfælde står folk ofte i en stresset situation, når de ringer efter hjælp. Den nye 112-app er nem at bruge og skal være med til at sikre, at hjælpen når hurtigere frem.

App´en er udviklet i et samarbejde mellem Rigspolitiet, Københavns Brandvæsen, Geodatastyrelsen og Intergraph og finansieret af TrygFonden.

Dramatisk lancering
Mandag den 8. april kl. 7.30 blev Danmarks officielle 112-app lanceret. Det skete på Dronning Louises Bro ved et simuleret færdselsuheld med politi og brandvæsen på stedet.
Miljøminister Ida Auken, beredskabschef fra Københavns Kommune Jakob Vedsted Andersen og Steen Herlev Larsen fra 112-sekretariatet hos Rigspolitiet var med til lanceringen. Intergraph var naturligvis også på pletten. Her kan du se nogle billeder fra lanceringen - klik på billedet for at se det i stor udgave:Det ligner en succes
112-app'en er allerede blevet nævnt i adskillige danske medier. Vi har samlet links til en del af artiklerne i slutningen af denne nyhed. I løbet af weekenden 6. - 7. april - altså før den officelle lancering - er app'en blevet downloadet over 2500 gange fra App Store. 112-app'en kan downloades til iPhone fra App Store, til Android-smartphones fra Google Play og til Windows Phone fra Windows Marketplace.

Yderligere information:
Projektleder Steffen Svinth Thommesen, Geodatastyrelsen, tlf. 72 54 53 05 / 22 22 16 47, 112app@gst.dk
Pressemedarbejder Signe Vestergaard, Miljøministeriet, tlf. 22 50 90 29, sivma@mim.dk
Thomas Kristensen, Rigsplitiet, 45 15 20 30/41 74 74 26, tjk004@politi.dk
Frank Trier Mikkelsen, Københavns Brandvæsen, tlf: 33 43 12 88, bn71@okf.kk.dk
Michael Israelson, Intergraph, tlf: 52 14 15 00, michael.israelson@intergraph.com

Links
112 App website - dr.dk - beep tv2 - Version 2 - Politiken - Ekstra Bladet - Berlingske - Jyllands-Posten - TV2 Østjylland - jv.dk - Dagens.dk - Jubii News - idag.dk - Fagbladet 3F

8/4/2013

 

Fredensborg Forsyning vælger Intergraph som GIS-leverandør

Fredensborg Forsyning har efter et udbud valgt Intergraph som leverandør af GIS/anlægsregistreringssystem til forsyningsarten vand. Systemet er baseret på Intergraphs åbne ledningsregistreringsplatform G/Technology samt Intergraphs danske brancheløsning til vandforsyningsvirksomheder, G/DANVAND. Løsningen hostes af Intergraph, og projektet omfatter endvidere konvertering af data fra MapInfo.

12/3/2013

 

Ny salgschef for Geospatial

Den nye salgschef for Intergraph Geospatials aktiviteter i Skandinavien hedder Mikkel Wendelboe Toft. Mange vil nok kende ham som præsident for Geoforum, hvor han sidste år blev valgt il at stå i spidsen for foreningens strategiarbejde. Mikkel er derudover geograf fra Københavns Universitet og har, siden han blev uddannet i 2002, været beskæftiget med GIS og geodata hos bl.a. COWI, Atkins, DSB og senest hos NIRAS. Han har således en solid erfaring med GIS-branchen, som vi ser frem til at kunne sætte i spil i Intergraph.

Jobbet som salgschef omfatter kontakt til eksisterende kunder samt salg og markedsføring af Intergraphs og Hexagons store produktportefølje i Danmark, Norge, Sverige og Finland.

Vi byder Mikkel varmt velkommen og ser frem til, at han starter i sin nye stilling hos Intergraph d. 2. april.

6/3/2013

 

Undgå mørklagte gader

DR P4 København bragte torsdag d. 24. januar et indslag om, hvordan DONG Energy bruger Intergraphs Giv et Praj smartphone-app til at få oplysninger fra borgerne om gadelygter, der ikke lyser.

Borgere, som har installeret Intergraphs Giv Et Praj på deres smartphone, kan nu sende direkte besked til DONG Energy, når de støder på døde gadelygter. DONG Energy modtager så besked om problemet sammen med GPS-koordinater fra gadelysmasten samt et billede. Man kan også indberette gadelygter uden lys via DONG Energys hjemmeside - fordelen med app'en er blot, at man kan fejlmelde lygten på stedet med præcis positionsangivelse via smartphonens GPS.

SEAS-NVE tilbyder i øvrigt samme service i de områder, hvor de står for gadelys.

Du kan høre radioindslaget her eller læse nyheden på P4's hjemmeside

24/1/2013

 

Lolland Forsyning vælger Intergraph som GIS-leverandør

Intergraph er på baggrund af et EU-udbud blevet valgt som leverandør af fælles GIS/anlægsregistreringssystem til Lolland Forsyning. Systemet omfatter spildevand, vand, fjernvarme, el, gadelys og kabler og er baseret på Intergraphs åbne ledningsregistreringsplatform G/Technology. Platformen bygger på industristandarder fra Microsoft, Oracle, OGC/OpenGIS samt Intergraphs danske brancheløsninger til multiforsyningsvirksomheder G/DANDAS, G/DANVAND, G/DANVarme og G/DANEldk.

Kontrakten omfatter også option på Intergraphs Mobile MapWorks, som giver medarbejderne mulighed for at opdatere databasen i marken via smart-devices, samt Intergraphs ForsyningsPortal.

26/11/2012

 

 

G/LER Plot 2.0

Intergraph er nu klar med en ny version af G/LER Plot, som håndterer ledningsforespørgsler fra www.ler.dk’s webservice. G/LER Plot 2.0 understøtter den nyeste udgave af webservicen og sørger nu også for automatisk videreformidling af GIS- og CAD-filer i forbindelse med graveforespørgsler. Derudover giver G/LER Plot mulighed for fremsendelse af borerapporter for understyrede boringer samt nærmere beskrivelse i forbindelse med specielle restriktioner for et graveområde.

26/11/2012

 

 

Intergraph på Kortdage 2012

Intergraph deltog naturligvis på Kortdage igen i år og repræsenterede sammen med Leica Geosystems og svenske T-Kartor Hexagon-koncernen. Vi fik budt mange nye og gamle bekendte velkommen på stand nr. 11, 12 og 13, hvor der var mulighed for at vinde en iPad og få en demo af blandt andet vores mobile løsninger til kommuner og forsyninger.

Apps-entusiaster kunne prøve G!v et Praj Professional – vores populære borger-app, som nu fås i en ny version udviklet til interne tilsyn og besigtigelser i fx kommuner og forsyninger. Myndighederne kan selv bestemme kategorier og valgmuligheder i app’en, som også kan integreres til egne fagsystemer. Ligesom borgerversionen af app’en hostes løsningen af Intergraph og tilbydes via en abonnementsordning.

For GIS og lednings-folket var der demo af Mobile Mapworks, der giver dig mulighed for at foretage kabelskabs- eller brøndeftersyn med din iPad.

Intergraph takker for endnu en inspirerende og hyggelig Kortdage-konference.

6/11/2012

 


Intergraph GIS og Ledningsregistrering udvider igen

Intergraph GIS og Ledningsregistrering har gennem det sidste år kunnet byde en del nye kunder velkommen og oplever samtidig stor efterspørgsel på ydelser fra vores eksisterende kunder. Vi har derfor udvidet medarbejderstaben med to nye medarbejdere, Tino Kastbjerg Stigsen og Peter Bjørn Alsing.

Tino og Peter er nyuddannede landinspektørkandidater og har begge skrevet afgangsprojekt om mobil-GIS, som netop er et område, Intergraph har stor fokus på og vækst i. Vi er derfor meget glade for at kunne byde Tino og Peter velkommen og ser frem til, at de med deres erfaring og interesse for mobil-GIS kan være med til blandt andet at styrke Intergraphs position på området.

Tino og Peter er startet i Intergraph pr. 3. september.

7/9/2012

 

Irlands nationale elforsyning får nyt GIS fra Intergraph

ESB Networks, som står for eldistributionen i Irland, har valgt Intergraph som leverandør af nyt GIS-system. Læs pressemeddelelsen på dansk her.

6/9/2012

 

Intergraph udvikler app til Byggeskadefonden

Der er gode nyheder på vej for de konsulenter, der vurderer byggerier for Byggeskadefonden (BSF). Intergraph har nemlig udviklet en app til smartphones og tablets, der hjælper de byggesagkyndige med at registrere vurderinger, der anvendes til at beregne nøgletal for byggerierne. App’en erstatter dermed udfyldning af diverse papirer og webformularer, som er en relativt tidskrævende proces. I stedet kan den byggesagkyndige foretage sin vurdering direkte i app’en, så den samlede rapport og karakter er færdig, når inspektionen er overstået.

BSF er en form for forsikringsordning for byggeskader i boligbyggerier, der siden 1986 er opført med offentlig støtte, og Fondens konsulenter står blandt andet for 1- og 5-års eftersyn af byggerierne. Intergraphs app giver konsulenterne mulighed for blandt andet at tildele byggeriet en samlet score samt give smileys med tilhørende foto til gode og dårlige eksempler. App’en anvendes primært i online-mode men kan også bruges offline, f.eks. til registreringer i kældre eller andre steder uden dataforbindelse, og oplysningerne synkroniseres med BSFs database. Læs mere om BSF på www.bsf.dk.  

21/8/2012

 

Hjælp dit forsyningsselskab med at bekæmpe oversvømmelser

Sæsonen for skybrud er over os, og selvom de fleste nok krydser fingre for, at vi slipper for kraftige regnfald og efterfølgende oversvømmelser denne sommer, er det praktisk at vide, hvordan du kan hjælpe, hvis uheldet er ude.

Med app’en Giv et Praj kan du via din smartphone tippe dit lokale forsyningsselskab, hvis du støder på oversvømmede områder. Forsyningsselskaberne bruger informationen til at imødegå og forebygge fremtidige oversvømmelser, og borgernes bidrag er vigtige i den sammenhæng, da medarbejderne umuligt kan nå at registrere alle større og mindre oversvømmelser som følge af skybrud eller lignende selv.

Sådan gør du
Giv et Praj kan hentes gratis til iPhone på App Store eller Android smartphone på Google Play. Når du støder på et oversvømmet område, som du ønsker at inderette, åbner du app’en på din smartphone og tager et billede af oversvømmelsen. Herefter vælger du kategorien ”Oversvømmelse/vand på terræn” fra det ene af de to kategori-hjul. Hvis du har mulighed for det, kan du også angive dybde samt kilden til oversvømmelsen eller tilføje en kort kommentar. Til sidst trykker du ”send”, hvorefter dit praj vil blive formidlet videre til det rette forsyningsselskab eller den relevante myndighed.

App’en forsyner billedet med en præcis positionsangivelse ved hjælp af gps’en i din telefon. Skulle gps’en være unøjagtig, vil du blive bedt om at angive nærmeste adresse eller vælge positionen på et kort – på den måde ved forsyningsselskabet, nøjagtig hvor oversvømmelsen befinder sig.

Om Giv et Praj
Giv et Praj er udviklet af Intergraph, som også står for at formidle indkomne praj videre til kommuner og forsyningsselskaber mindst en gang i døgnet. App’en kan også anvendes til at indberette andre forhold som f.eks. huller i vejen, bjørneklo eller manglende gadelys til kommunen eller forsyningsselskabet. Intergraph stiller tjenesten og applikationen gratis til rådighed for alle parter. Hvis kommunen eller forsyningsselkabet ønsker at modtage praj øjeblikkeligt i stedet for blot én gang i døgnet, er det muligt at tegne et abonnement på tjenesten.

Det er op til det enkelte forsyningsselskab eller den enkelte kommune at vurdere, hvordan de behandler indkomne praj. Støder du på forhold, der kræver øjeblikkelig reaktion, anbefaler Intergraph, at du kontakter forsyningsselskabet eller kommunen direkte.

18/6/2012

 

Intergraph skal levere GIS-system til Frederikshavn Forsyning

Intergraph er på baggrund af et EU-udbud blevet valgt som leverandør af fælles GIS/anlægsregistreringssystem til Frederikshavn Forsyning. Systemet omfatter spildevand, vand, fjernvarme, el, gadelys og kabler og er baseret på Intergraphs åbne ledningsregistreringsplatform G/Technology. Platformen bygger på industristandarder fra Microsoft, Oracle, OGC/OpenGIS samt Intergraphs danske brancheløsninger til multiforsyningsvirksomheder G/DANDAS, G/DANVAND, G/DANVarme og G/DANEldk.

Projektet omfatter konvertering af data fra eksisterende CAD/Desktop GIS-systemer. Leverancen inkluderer informationsdeling af ledningsoplysninger via Intergraphs ForsyningsPortal, som understøtter standardbrowsere på stationære og mobile klienter som iPad/iPhone og Android-enheder.

Løsningen understøtter også decentral adgang til informationer om forsyningsnettet, så forsyningens medarbejdere kan få adgang til vigtig information i en kritisk situation.

Endelig får Forsyningen implementeret G/LERPlot, der automatisk behandler alle LER-henvendelser.

Som option kan Forsyningens medarbejdere i marken få mulighed for at opdatere den centrale database med oplysninger om nettets komponenter, drifts- og vedligeholdelsesoplysninger.

12/6/2012

 

Intergraph hjælper Aarhus med at holde byen ren

Intergraph har udviklet en app til projektet Ren By Aarhus - et initiativ på tværs af Natur og Miljø, Trafik og Veje samt AffaldVarme i Aarhus Kommune, der med borgernes hjælp arbejder målrettet på at holde byens gader fri for affald.

Medarbejderne bruger app’en til at rapportere problemer, de støder på i marken, ved at tage et billede, som geotagges via mobilens gps og tildeles en kategori. Oplysningerne sendes i realtid til kommunens database, og på kontoret kan medarbejderen med ansvaret for det relevante område prioritere opgaverne og sikre opfølgning på dem.

App’en sikrer bedre kvalitet i indrapporteringen af problemer, dels fordi fotoet i samspil med kategorien giver et præcist overblik over problemet, så det er nemmere at få overblik over opgaven, dels fordi man ved hjælp af geotaggingen kan stedfæste problemet med stor nøjagtighed. Derudover gør app’en det nemt for medarbejderne at rapportere på tværs af afdelingerne og derved hjælpe hinanden med at holde øje med ting, der kræver udbedring fra kommunens side.

TV2 Østjylland har lavet et indslag om projektet, som kan ses her. Har du problemer med lyden, så prøv at rykke videoens afspilningsmarkør en lille smule med musen - det bør løse problemet.

31/5/2012

Giv et Praj - version 3

Giv et Praj anvendes allerede af mere end 16.000 borgere og mere end 35 myndigheder. I version 3 er der tilføjet et ekstra hjul med flere kategorier, så man nu også kan sende praj til forsyningsselskaber. Læs mere om Giv et Praj her

Online-magasinet TEKNIKOGVIDEN.DK bragte 11/4/2012 en artikel om den nye version af G!v et Praj. Læs artiklen her

13/4/2012

 

Intergraph udvikler ny 112-app til smartphones for Trygfonden

App'en vil være tilgængelig i slutningen af 2012 og er resultatet af et samarbejde mellem Intergraph, Kort & Matrikelstyrelsen, Rigspolitiet og Københavns Brandvæsen.

Læs pressemeddelelsen her

12/2/2012

 

Giv et Praj - version 2

Giv et Praj anvendes allerede af mere end 10.000 borgere og mere end 35 myndigheder. Baseret på de seneste måneders erfaringer og feedback fra brugere kunne Intergraph på Kortdage 2011 præsentere Giv et Praj version 2 til iPhone, som tilbyder bedre brugeroplevelse, forbedret positionering, webbaseret indrapportering samt ikke mindst Facility Management-modul til sagsbehandling. Læs mere her

29/11/2011

 

Intergraph leverer it-løsning til vagtcentralerne i fire af de fem danske regioner

Læs pressemeddelelsen her

22/8/2011

 

 

Intergraph forhandler SAFE-produkter

Intergraph er nu forhandler af software fra SAFE. Læs mere her

22/7/2011

 

Giv et Praj

Intergraph lancerer smartphone-applikationen Giv et Praj, som hjælper borgere med at gøre kommuner og forsyningsvirksomheder opmærksom på skader eller forhold, der skal udbedres. Læs mere her

30/5/2011

 

Bliv klogere på cloud computing

I Geoforum.dk fra april deler Intergraphs Mads Bjørn-Møldrup ud af sine erfaringer. Læs artiklen her (s. 4-8)

15/4/2011

 

Bliv klogere på den nye fjernvarme-datamodel

I Geoforum.dk nr. 122 fortæller Else Bjerring Højbjerg fra AffaldVarme Aarhus om den nye datamodel for fjernvarme, som er udviklet i samarbejde med Intergraph Danmark. Læs artiklen her (s. 4-8)

15/4/2011

 

Intergraph leverer GIS-system til Københavns Energi

Læs mere i denne artikel fra Version 2

30/11/2010

 

Københavns Lufthavne vælger Intergraph

Københavns Lufthavne har indgået aftale med Intergraph om leverance af et nyt ledningsregistreringssystem til afløb. Løsningen er baseret på Intergraphs G/DANDAS brancheløsning, der er en implementering af DANVAs DANDAS 2.4.5 datamodel.

 

Intergraph indgår samarbejdsaftale med Aalborg Universitet

Intergraph indgår samarbejdsaftale med Aalborg Universitet til GIS-undervisningen på landinspektørstudiet. GeoMedia har været efterspurgt af de studerende med henblik på at få et

kendskab til softwaren, inden de skal ud i erhvervslivet efter endt uddannelse. Geomedia vil blive anvendt i stadig stigende grad de kommende år.

 

Intergraph Software used at DTU

François Anton, Associate Professor at the Department of Informatics and Mathematical Modelling of the Technical University of Denmark, teaches the courses "Database Systems" and "Advanced Databases".

He uses Intergraph GeoMedia together with Intergraph GeoMedia Transaction Manager to show how Geographic Information Systems can interact with spatial database management systems (Oracle Spatial) to provide concurrent (multiple users accessing and modifying the same spatial data), consistent (transactions leaving the database in a consistent state) and secure storage, handling and visualizing of spatial data.

He uses Intergraph's Digital Cartographic Suite (GeoSpatial DataPipe and Dynamo) to show how a good design and operation of a spatial information system can be achieved by specifying a hierarchical data dictionary, containing all the possible ownership relationships among base geometric features, composite features (made of base geometric features) and themes before even importing the spatial data.

 

2009 Press releases

Hør, hvad andre mener om Intergraph. Læs de sidste nyheder i vores pressemeddelelser og se, hvad medierne siger om os i de seneste nyhedsklip og reportager. Du kan også finde et program for alle arrangementer, der beskæftiger sig med Intergraph-teknologi.

Presse: Kontaktperson

Michael Israelson
Afdelingsleder
Telephone:+45 5214 1500
Email: Michael.israelson(FJERN DETTE)@intergraph.com

Right Hand Column
 
© Copyright 2012 Intergraph Corporation - Printed from www.intergraph.com on 7/22/2017 11:31:59 AM